Отиде си Дим Дуков 28.02.2012   http://www.vesti.bg/

Отиде си Дим Дуков

Дим Дуков почина рано сутринта във вторник, съобщиха от софийската болница "Доверие", където той беше на лечение.

Бившият водещ, коафьор и монах беше в изключително тежко здравословно състояние след поредица от коремни операции и последно беше поставен на изкуствено дишане.

През януари 48-годишният Дуков беше приет в болница, където бе подложен последователно на две планирани операции заради преплитане и срастване на тънките черва.

По-късно състоянието му се влоши и той беше поставен на командно дишане в болница "Доверие". Проведени бяха консултации и с други лекари.

Постепенно положението на Дим беше стабилизирано и му предстоеше лечение, обясни неговият близък приятел Камен Воденичаров.

Според информацията на агенция "Блиц" бъбреците на Дуков са отказали късно снощи и в 5 ч. тази сутрин той починал въпреки опитите на лекарския екип да го спаси.

До последно здравословното му състояние било добро, а лекарите давали оптимистични новини на семейството му, че скоро ще бъде изписан от болницата и ще се върне вкъщи.

Подобни операции в "Доверие" са правени на много други пациенти, но те се възстановявали бързо.

Специалистите предполагат, че лошото общо състояние на Дуков преди операциите също е изиграло роля. Заради стомашните си проблеми той се хранел зле.

Дим Дуков спечели популярност като коафьор, който остави светския живот и влезе в манастир, приемайки името отец Дамаскин.

Той не криеше хомосексуалната си ориентация и бе сред основателите на клуб "Спартакус".

Участва във "VIP Брадър" през 2006 г., а по-късно беше водещ на "Голямата уста" по Нова телевизия.

Дим Дуков бе син на известния български аниматор Стоян Дуков.

Имоти от собственик